Odunpazarı Çilingir Hizmetleri
Odunpazarı Çilingir Hizmetleri
Yanartaş Sk. No:44/A, 26100 Odunpazarı/Eskişehir
cilingir@eskisehir.net.tr
0546 773 09 81

Faiz indirimi için işaret verilmeli

19.09.2024 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Avukat Oğuz Özdemir, 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14:00'te Merkez Bankası faiz toplantısında faiz indirimlerine yönelik olumlu bir işaretin verilmesinin piyasa ve toplumsal moral üzerinde olumlu etkide bulunacağını düşündüklerini söyledi. Özdemir "Toplantıdan küçük de olsa bir faiz indirimi kararının çıkmasını ya da gelecek aydan itibaren faizlerin indirileceğine yönelik bir işaretin verilmesini beklemekteyiz. Böyle bir karar enflasyona yönelik iyimser rakamlara olan güveni de artıracaktır" diye konuştu.

Başkan Özdemir,  konuya ilişkin olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14:00'te Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu faiz kararını açıklayacak. Bu karar piyasaları yakından ilgilendiren bir karar.

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz 'Eylül ayı enflasyonuyla birlikte 50'nin altını 40'lı rakamları göreceğimizi tahmin ediyoruz. Yıl sonu itibarıyla da yüzde 41,5 gibi bir beklentimiz var' demişti.

Yıl sonu tüketici enflasyonu ile ilgili olarak katılımcılarla düzenli olarak yapılan anketlerde de en son yıl sonu beklenti anketinde enflasyon yüzde 43, 14'e geriledi. TÜFE beklentisi de bir önceki anket döneminde yüzde 28,71 iken Eylül ayı anket döneminde yüzde 27,49'a düşmüş  durumda. Eylül ayında da TÜFE beklentisi bir önceki ayla aynı oranda gerçekleşti. O rakam da yüzde 2,22 oldu.

Tüm bu rakamlara bakıldığında, ekonomi yönetiminin tahminlerine toplumun ve iş dünyasının inancını kuvvetlendirmek adına yarınki faiz kararı toplantısından gösterge faizinin az da olsa indirilmesi ya da gelecek aydan itibaren indirimlerin başlayacağına dair ifadelerle olumlu bir beklentinin oluşturulmasını beklemekteyiz.

Faizlerin bu kadar yüksek bir düzeyde daha uzun süre devam ettirilmesinin ekonomi ve toplumsal yapı üzerinde telafisi mümkün olamayacak hasarlara neden olacağını düşünüyoruz." dedi

Gönderen: journal
374 defa okundu 
 


Ekonomi
Faiz indirimi için işaret verilmeli
Eskişehir için Önemli Adım:DİRENÇLİLİK EYLEM PLANI
ASKON Eskişehir 2. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Sarsılmaz, ana sponsor olduğu İGEF 2024’te
PTT ERİŞİM AĞI İLE DÜNYA’YI SARIYOR